Επικοινωνήστε μαζί μας, στείλτε μας τα άρθρα σας και ότιδήποτε θέλετε να σχολιάσουμε ή να καταγγείλετε στο email: bluewhitepassion@gmail.com

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ NOVA SPORT FM

Σήμερα το πρωί όπως σας είχαμε πει στης 11:00, ο Α. Πάτσης έδωσε συνέντευξη και μίλησε για όλους και για όλα. Έβγαλε και νέες ειδήσεις για την ομάδα και απάντησε σε όλα τα ερωτήματα των δημοσιογράφων του σταθμού. Δείτε τη συνέντευξη με τις ερωτήσεις.

 Για το πώς ήρθε στη Νίκη:
«Στην Ελασσόνα έγραψα ένα καλό βιογραφικό και υπήρχε μια υπερπροσφορά ν’ αναλάβω ομάδες. Είχα πάρα πολλές προτάσεις απ’ όλες τις κατηγορίες. Με έφερε εδώ ένας γνωστός, είδα τον αγώνα με τον Τηλυκράτη και είπα “εδώ θα μείνω”. Αυτό που με κράτησε ήταν ο κόσμος. Δεν μπορεί να υπάρχει τίποτα άλλο να σε κρατήσει, όταν βλέπεις έναν κόσμο πικραμένο, απογοητευμένο και που έχει δεχτεί τόσα πλήγματα στην αξιοπρέπειά του να είναι τόσο κοντά στην ομάδα. Χαριτολογώντας, είμαι ο μοναδικός παράγοντας που από τη Δ’ Εθνική βρέθηκα στη Β’ σε μια χρονιά».

Για τη φυσιογνωμία της Νίκης:
«Η ομάδα αυτή έχει μια ιδιαιτερότητα, καθώς συνδέεται άμεσα με την ιστορία του ελληνικού έθνους και κουβαλά μνήμες, ιστορία και παρελθόν. Αυτό δεν μπορεί να αλλοιωθεί με οποιονδήποτε τρόπο. Άλλο η περιοχή που ανήκει η ομάδα κι άλλο η φυσιογνωμία της που είναι δύο διαφορετικά πράγματα».

Για τις παλιές αμαρτίες της Νίκης:
«Εγώ ίδρωσα, για να παίξουμε στα play off. Για να οριστούν οι αγώνες, χρειαζόταν να στείλουν οι δικηγόροι των παικτών επιστολές στην ΕΠΑΕ. Πάλευα με τόσους δικηγόρους από το πρωί μέχρι το βράδυ και όλοι ήθελαν να με κατασπαράξουν. Όλοι οι παίκτες που ήταν απλήρωτοι τρία και τέσσερα χρόνια, άρχισαν τους εκβιασμούς και τα καουμποϊλίκια.

Και μάλιστα κάποιοι εξ αυτών θέλουν να έρθουν πάλι στην ομάδα. Βέβαια, ο εργαζόμενος οφείλει να διεκδικεί τα χρήματά του. Δε θα φτάσουμε στο σημείο να πούμε “δε θα πληρωθείς”. Άλλο όμως δε θα πληρωθείς κι άλλο “θα σε κατασπαράξω και θα πάρω όλα τα χρήματα τώρα”».


Για το πώς θα αντιμετωπίσει τις δυσκολίες:

«Εγώ δεν είμαι νέος. Διαχειρίζομαι πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις τα τελευταία 23 χρόνια. Τη γνώση, την εμπειρία και την ωριμότητα να διαχειρίζομαι πράγματα την έχω. Συνεπώς δε με τρομάζει αυτό το πράγμα στο ποδόσφαιρο. Έχοντας ένα μεγάλο δικηγορικό γραφείο έχω διαχειριστεί κρίσεις σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Μπορώ και στο ποδόσφαιρο να βρω εύκολα και το πάτημα και το κατατόπι. Μέσα σε ενάμιση μήνα δώσαμε ένα δείγμα γραφής ότι δεν είμαστε γατάκια, για να μας κατασπαράξουν».

Για το αν θα έμενε στη Νίκη και χωρίς την άνοδο:

«Θα έμενα στη Νίκη και αν δεν ερχόταν η άνοδος. Εγώ ήρθα, με σκοπό να βάλω σε σειρά και τάξη το πρόβλημα, για να μην πνιγώ. Όταν βάζεις χρήματα, κάνεις και έναν απολογισμό. Πρέπει σ’ αυτήν την ιστορία να μην πνιγείς και να μη χάσεις τα αυγά και τα καλάθια. Όταν λοιπόν ήρθα, ήθελα να δω πώς μπορώ να φέρω βόλτα αυτή την επιχειρηματική μονάδα. Όταν μπήκαμε στα play off, είπα ότι υπάρχει μια ευκαιρία και γιατί να τη χάσω. Στο τέλος τα καταφέραμε».

Για τις αλλαγές που θα κάνει στη Νίκη:
«Θα τα αλλάξουμε όλα στη Νίκη. Όταν είσαι επαγγελματίας και θες να πρωταγωνιστείς και έχεις βλέψεις και όραμα, αυτό πρέπει κάπου να στηρίζεται. Άρα πρέπει να επαγγελματοποιηθούν τα πάντα σε όλα τα επίπεδα. Δεν είναι συνοικιακό μαγαζί η Νίκη ούτε ομάδα της γειτονιάς. Υπάρχει θέληση και από μένα και τον κόσμο αυτό το πράγμα να εξελίσσεται συνεχώς και να κάνουμε ένα βήμα μπροστά κάθε φορά. Αυτό για να γίνει απαιτείται να υπάρχουν υποδομές σε όλα τα επίπεδα. Αν κάτι δε λειτουργεί σωστά οργανωτικά, δεν έχεις καμία τύχη. Μιλάω για τα γραφεία της ομάδας, τη διοίκηση, το γραφείο Τύπου της ομάδας, τη μπουτίκ, τα πάντα».

Για την έδρα της Νίκης τη νέα σεζόν:

«Εδώ και ένα μήνα έχω ζητήσει το Πανθεσσαλικό. Πριν από είκοσι μέρες κατέθεσα επίσημη οικονομική πρόταση και έπεσα στη δίνη της πολιτικής σκοπιμότητας. Δηλαδή υπάρχει θέμα πολιτικής σκοπιμότητας αυτή τη στιγμή. Δεν ξέρουμε πού θα παίζουμε του χρόνου και γίνεται οικονομική ζημιά, καθώς δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε τα εισιτήρια διαρκείας, που είναι ένα έσοδο για την ομάδα. Κι αυτό γιατί κάποιοι παίζουν με τη λογική της δεκαετίας του 50’ και του 60’, πολιτικάντικα, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει στην Ελλάδα του 2012.

Το Πανθεσσαλικό ανήκει στο κράτος και το επιδοτεί. Εγώ αναλαμβάνω όλο το κόστος του Πανθεσσαλικού. Θα το διαχειριστώ εγώ και θα δώσω και χρήματα. Άρα παίρνω εγώ από το κράτος την ευθύνη. Όμως έρχονται κάποιοι και σου λένε ότι είναι πολιτικό το θέμα και πρέπει να περιμένουμε. Έτσι όμως είμαστε στο ίσως, στο μπορεί και στο θα δούμε.

Οι πολιτικοί, για να μη χάσουν ψήφους, υποκύπτουν σε κελεύσματα του οποιουδήποτε. Πήγα στον αντιπρόεδρο της Βουλής, τον κ. Νάκο, και κατέθεσα τη δυσφορία μου γι’ αυτά που γίνονται. Κάποιοι γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως, προσδοκώντας σε κάποια οφέλη απ’ αυτήν την ιστορία και μπλοκάροντας έναν άνθρωπο που βάζει χρήματα σε μια εποχή πολύ δύσκολη.

Κάνεις μια θυσία, ματώνεις και αντί να σε βοηθήσουν σε αναγκάζουν να σιχτιρίσεις. Εγώ θα έπρεπε να προχωρήσω τις διαδικασίες για εξεύρεση χορηγιών, διαφημίσεων και σου λένε “όχι”, ότι θα πρέπει να περιμένεις, γιατί το θέμα είναι πολιτικό και πάνω απ’ όλα είναι οι ψήφοι και ότι δεν τους ενδιαφέρει αν έχεις βάλει λεφτά.

Και σ’ αυτό δεν έχει καμία σχέση ο Ολυμπιακός Βόλου. Όμως θα το πάρουμε το Πανθεσσαλικό. Δεν υπάρχει περίπτωση, γιατί δε γίνεται και διαφορετικά. Θα πρέπει να πάμε να παίξουμε σε άλλη πόλη. Γουστάρουμε να είμαστε σε μεγάλη κατηγορία, αλλά πώς θα πάμε; Δεν έχουμε εγκαταστάσεις να κάνουμε τη δουλειά μας. Δε μου απαντάει κανείς και μου κρύβονται. Πάντως έχω ζητήσει και το ΕΑΚ».

Για το Π. Μαγουλάς:

«Οπωσδήποτε θα αξιοποιηθεί το Π. Μαγουλάς, αλλά όταν θες να κάνεις μεγάλα πράγματα, δεν μπορείς να τα κάνεις εκεί. Στο Π. Μαγουλάς υπάρχει μεγάλος βαθμός επικινδυνότητας για τον κόσμο. Την Κυριακή με τον Οικονόμο μέχρι και εγώ αισθάνθηκα μια δυσφορία και έναν πανικό».

Για τους στόχους της Νίκης:
«Ο στόχος της Νίκης θα είναι πρωταγωνιστικός. Όμως το να λες ότι θα βγω στη Σούπερ Λίγκα είναι αλαζονικό, υπερφίαλο και ανεπίτρεπτο. Όταν φτιάξεις μια σωστή ομάδα, με σωστές υποδομές και σωστή διαχείριση, τα αποτελέσματα έρχονται μόνα τους. Όταν κυνηγάς μόνο το αποτέλεσμα χωρίς να έχεις υποδομές, αυτό δεν έρχεται ποτέ.

Εμένα με ενδιαφέρει να χτίσω την υποδομή, ώστε να με βρουν τα αποτελέσματα από μόνα τους. Η Νίκη έχει ήδη αλλάξει επίπεδο. Η αρχική επιφυλακτικότητα του κόσμου αίρεται κάθε μέρα από τα δείγματα γραφής που δίνεις. Κάθε μέρα όλοι κρινόμαστε και οφείλεις να αποδεικνύεις ότι έχεις συνέπεια λόγων και έργων.

Για να μην παραμυθιάζουμε όμως τον κόσμο, το ότι ανεβήκαμε στη Football League και έχουμε όνειρο και όραμα δε σημαίνει ότι τα προβλήματα της Νίκης διαγράφηκαν. Η Νίκη συνεχίζει να έχει ένα τεράστιο οικονομικό φορτίο στην πλάτη της, που μέρα με τη μέρα δυστυχώς αυξάνεται, διότι προκύπτουν και καινούργια πράγματα.

Έχω να διαχειριστώ το παρελθόν και το μέλλον. Το παρελθόν με φοβίζει περισσότερο, γιατί δεν μπορώ να το ελέγξω, ενώ το μέλλον το έχω εγώ στα χέρια μου. Κάθε μέρα βγαίνει κάτι καινούργιο. Πριν λίγο καιρό, έγινε μια ανταλλαγή μετοχών και αυτοί που την έκαναν δεν πλήρωσαν τον φόρο και θα τον πληρώσω τώρα εγώ. Δεν είναι σοβαρά αυτά που γίνονται. Σε πιάνουν τα γέλια».

Για το μπάτζετ της νέας σεζόν:
«Εγώ είμαι υποχρεωμένος να διαχειριστώ τα έσοδα. Δεν πρέπει να ζητάει κανείς ο Πάτσης να καταστραφεί ούτε πρόκειται να το κάνει αυτό. Να βάλω χρήματα, να διαχειριστώ τα χρήματα του κόσμου με εντιμότητα, ειλικρίνεια και διαφάνεια, να επανεπενδύω τα έσοδα, διότι δε θέλω να βγάλω λεφτά, θα το κάνω. Όμως, να ικανοποιήσω κάτι τρελό και να κλαίω με μαύρο δάκρυ αύριο το πρωί και να καταστρέψω ό,τι έφτιαξα, αυτό θα ήταν ανεπίτρεπτο απέναντι σε μένα και τα παιδιά μου.

Πηγαίνουμε βάσει προγράμματος, βάσει εισηγήσεων προπονητή και βάσει εσόδων που θα έχει η ομάδα και τα οποία θα κατανέμονται και στις παλιές αμαρτίες. Όταν έχεις ένα ποσό 2.5 εκ. ευρώ, που σε κυνηγά και είναι απαιτητό και παράλληλα τρέχει και ένα ποσό 1 εκ. ευρώ για το μπάτζετ της επόμενης χρονιάς -γιατί τόσα χρειάζεσαι- παίζουν ρόλο τα έσοδα.

Αν τα έσοδα είναι 200.000 ευρώ, η διαχείριση θα γίνει στα 200.000 ευρώ συν τα χρήματα που θα βάλω εγώ κι όχι στο 1 εκ. ευρώ. Τα πρώτα έσοδα θα είναι τα εισιτήρια διαρκείας, τα οποία δεν μπορώ να τα βγάλω, γιατί δε μου δίνουν το Πανθεσσαλικό».

Για το ξεκαθάρισμα του ρόστερ:
«Μέχρι τη Δευτέρα θα ξέρουμε ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν και θα γίνει η πλήρης εκκαθάριση του ρόστερ. Φυσικά, όλα θα γίνουν με εισήγηση του προπονητή. Ο καθένας κάνει μια δουλειά. Αλλιώς καλύτερα να κάνω τη δουλειά του προπονητή εγώ.

Τον κ. Αμανατίδη τον εμπιστεύομαι, τον θεωρώ ειδικό και ότι έχει την ευθύνη αυτών που προτείνει. Ο πρόεδρος δεν είναι εδώ, για να λέει στον προπονητή “πάρε αυτόν και διώξε αυτόν τον παίκτη”. Αυτά τα έκαναν άλλοι και είδαμε και τα χαΐρια τους. Θα πρέπει να εμπιστεύεσαι τους ειδικούς. Και ειδικός δεν είναι ο πρόεδρος, που βλέπει ένα παιχνίδι τη βδομάδα».

Για το νέο Δ.Σ:

«Εγώ θα είμαι ο πρόεδρος της ομάδας και ο Πέτρος Τσιτσιμπής θα είναι ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος. Το Σάββατο 28 Ιουλίου που θα γίνει η Γ.Σ (σ.σ στο Ξενία στις 12μ.), η οποία θα είναι ανοικτή, θα προτείνω τον εαυτό μου για πρόεδρο. Είναι εκ του νόμου οριζόμενο να υπάρξει νέο Δ.Σ την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης. Για τους Βολιώτες δεν είναι θέμα αν θα υπάρχουν ή δε θα υπάρχουν στο Δ.Σ. Απλώς δε γνωρίζω ακόμη πρόσωπα και καταστάσεις.

Χρειάζομαι δικηγόρους και λογιστές αυτή τη στιγμή, για να ξεκαθαρίσω το παρελθόν. Εγώ θα βάλω άτομα που ξέρω, που έχω χημεία μαζί τους, με τους οποίους συνεννοούμαι με την πρώτη ματιά και επομένως δεν θα έχω να ανησυχήσω για τίποτα. Στη συνέχεια θα γνωρίσω κόσμο, θα τους αξιολογήσω και με αξιολογήσουν. Δεν είναι ότι μπαίνω σε ένα Δ.Σ, λέω ό,τι θυμήθηκα και φεύγω. Χρειάζεται να είναι παραγωγικό το Δ.Σ».

Για το οργανωτικό κομμάτι:

«Η ομάδα θα έχει γραφείο Τύπου, που όλα θα περνούν από κει, θα έχει τους εκπροσώπους της, το τμήμα marketing. Όλ’ αυτά είναι έτοιμα, αλλά δεν μπορούμε π.χ να ενεργοποιήσουμε το τμήμα marketing, γιατί δεν ξέρουμε αν θα παίζουμε στο Π. Μαγουλάς, στο Πανθεσσαλικό ή στο ΕΑΚ.

Ένας παίκτης υποψήφιος για μεταγραφή με ρώτησε πού θα παίζει η ομάδα. Το γήπεδο έχει σημασία για τον ποδοσφαιριστή, γιατί δείχνει τον στόχο της ομάδας. Το Πανθεσσαλικό του δίνει άλλη διάσταση και βλέπει πολύ πιο μακριά. Υπάρχει σημειολογία στο θέμα του γηπέδου όσον αφορά τι μήνυμα περνάς και στους παίκτες και στον κόσμο.

Το οργανωτικό δεν αφορά τον κόσμο. Ο κόσμος, αν θέλει να έρθει στο γήπεδο, θα πληρώνει αυτό που του αναλογεί, για να ευχαριστιέται, να ονειρεύεται και να μπορεί να κάνει πορείες πολλές στο μέλλον στο δρόμο. Ο κόσμος αρχίζει και σταματά εκεί και ο ρόλος του φτάνει μέχρι το γήπεδο. Τα υπόλοιπα είναι θέματα της διοίκησης της ομάδας. Προς Θεού μην μπερδέψουμε τους ρόλους. Αν δεν κάνω κάτι καλό, ο κόσμος δε θα το αποδεχτεί, δε θα προσφέρει και δε θα συμμετάσχει».

Για τις εκλογές της ΕΠΟ:
«Ούτε με ενδιαφέρει. Εμένα με νοιάζει και το απαιτώ να σέβονται τη Νίκη. Θα συμμετέχουμε σε όλα τα θεσμικά όργανα που μπορούμε να συμμετέχουμε και θα καταθέτουμε την άποψή μας, όπως νομίζουμε, και από κει και πέρα δεν εμπλεκόμαστε σε τίποτε άλλο, γιατί δεν έχουμε κανένα ενδιαφέρον. Διεκδικούμε αυτό που δικαιούμαστε. Πάντα όμως με άποψη κι όχι με αερολογίες και μπούρδες».

Για τη διαφάνεια στη Νίκη:
«Όλα πρέπει να είναι διαφανή και νόμιμα. Δεν έχω τίποτα να κρύψω και όλα θα είναι στο φως της ημέρας. Διαχειρίζομαι ξένα λεφτά. Όταν ένας άνθρωπος δίνει από το υστέρημά του, οφείλει να γνωρίζει τη διαχείριση αυτού του χρήματος. Αν δεν το κάνεις, τότε έχεις κάτι να κρύψεις».

Για το μήνυμά του προς τον κόσμο της Νίκης:
«Να έχει πίστη και υπομονή και τα καλύτερα έρχονται».

 Για τα εισιτήρια διαρκείας:
«Θα δώσω όλες τις εναλλακτικές επιλογές που υπάρχουν, ώστε ο κόσμος να έρχεται στο γήπεδο και θα προσπαθήσουμε να τον προσελκύσουμε. Όσο η ομάδα θα παράγει ποδόσφαιρο, αυτό θα γεννά καινούργιους φιλάθλους. Εμείς θα κάνουμε μία κοινωνική πολιτική, γιατί θέλουμε όλους τους φιλάθλους και όλα τα βαλάντια στο γήπεδο.

Άρα θα υπάρξει διαφορετική τιμή για τον άνεργο ή τον συνταξιούχο, διαφορετική για οικογένειες, διαφορετική για τα VIP καθίσματα και διαφορετική για άτομα που είναι κάτω των 16 ετών, αλλά πρέπει να μπουν στο γήπεδο. Ο στόχος μου είναι τα 2.000 εισιτήρια διαρκείας. Αυτό για μένα θα ήταν μια καλή βάση και θα με ικανοποιούσε ως Πάτση για πρώτη χρονιά. Κανείς δε λέει όχι στο επιπλέον. Χρειάζεται όμως να κρατάς μικρό καλάθι και να βάζεις στόχους ρεαλιστικούς».

Για τον προγραμματισμό:

«Οι παίκτες θα μαζευτούν στον Βόλο περίπου στις 22 Ιουλίου, για να περάσουν όλες τις εργομετρικές εξετάσεις. Στις 25 Ιουλίου θα είναι η πρώτη προπόνηση της Νίκης (σ.σ στο Π. Μαγουλάς). Την 1η Αυγούστου η ομάδα θα φύγει για το Καρπενήσι, όπου έχουμε κλείσει το αθλητικό κέντρο για 13 μέρες για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Μέχρι να ξεκινήσουμε προετοιμασία, είναι λίγο δύσκολο να έχει συμπληρωθεί το ρόστερ στο 100%. Εγώ βλέπω να ξεκινά το πρωτάθλημα γύρω στις 20 Σεπτέμβρη».

Για τις μεταγραφές:

«Με τους ποδοσφαιριστές θα δημιουργηθεί μια παραφιλολογία. Η Νίκη δημιούργησε δύο δεδομένα, προοπτική και ασφάλεια που δεν υπήρχαν. Η οικονομική ασφάλεια για τον παίκτη είναι το μείζον, γιατί μόνο το 20% των ομάδων πληρώνει. Κάποιοι μάνατζερ προσπαθούν να δημιουργήσουν μία υπεραξία σε έναν παίκτη, λέγοντας ότι τον ζητάει ο Πάτσης. Αυτά είναι τα παιχνιδάκια των μάνατζερ, που γίνονται κάθε καλοκαίρι για όλες τις ομάδες. Δε θα γίνει για τη Νίκη;

Εμείς θέλουμε μια ομάδα που μπορεί να σταθεί ανταγωνιστικά και να έχει μέσα της την πίστη και την ικανότητα του πρωταθλητισμού στη Football League. Θέλουμε φιλόδοξους και ταλαντούχους παίκτες, οι οποίοι πιστεύουν στο όνειρο της διοίκησης και του προπονητή, για να κάνουμε το επόμενο βήμα.

Δε θα κάνουμε λοιπόν μια εφετζίδικη κίνηση που θα την πληρώσουμε χρυσάφι και δε θα αποδώσει ούτε θα ικανοποιήσουμε τέτοιου είδους λογικές. Πρέπει να υπάρχει και μία ισορροπία στην ομάδα, γιατί κάποια πράγματα μαθαίνονται και συζητιούνται ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές.

Όσοι θα μπουν στην ομάδα μας φέτος, θα μπουν με τους ίδιους όρους και το ίδιο όραμα, ανεξάρτητα με την ποιότητα ενός παίκτη. Κάποιος μπορεί να μας βλέπει ως μέσο, για να εξασφαλίσει τη χρονιά του. Αυτός ο παίκτης όσο καλός και να είναι δεν περιλαμβάνεται στα δικά μου σχέδια.

Διαβάζω για κάποια ονόματα. Και ποιος ξέρει ότι αν πάρω έναν σούπερ παίκτη ότι δε θα βγει το επόμενο “παλτό”; Εγώ δεν παρασύρομαι από το κλίμα της μεταγραφολογίας. Εγώ πρέπει σεμνά, ταπεινά και οργανωτικά να φτιάξω αυτό που πρέπει. Αν παρασυρθώ, δε θα φτιάξουμε αυτό που θέλουμε. Όλες οι συμφωνίες για τους παίκτες που θα έρθουν γίνονται όλες με μένα, διότι όταν έρθει η ώρα της πληρωμής επιμελείται ο πρόεδρος. Ο Πέτρος Τσιτσιμπής μαζί με τον προπονητή έχουν την ευθύνη των εισηγήσεων και το deal το κάνω εγώ».

Για το αν θα αναγκαστεί να βρίσκεται πολλές μέρες στον Βόλο:
«Οι μεταγραφές γίνονται στην Αθήνα»

Για τη δημιουργία ακαδημιών:

«Στην Ελλάδα όταν είσαι ταλέντο, σου λένε “περίμενε στην αναμονή”. Αυτό συμβαίνει, γιατί δεν το διαχειρίστηκε κανένας σωστά. Οι ακαδημίες είναι το μέλλον και εκεί είναι η υπεραξία της ομάδας. Στην Ελασσόνα έφερα τις ακαδημίες της Άρσεναλ και Ολλανδό προπονητή να δει τους παίκτες δύο φορές. Δε θα το κάνω για τη Νίκη;

Σήμερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχουμε περάσει στο άλλο στάδιο. Άλλο παίρνω ό,τι βρω ταλαντούχο, γιατί δεν έχω να πληρώσω, κι άλλο επενδύω, για να φτιάξω την επόμενη γενιά των ποδοσφαιριστών, που θα είναι το περιουσιακό μου στοιχείο. Το πρώτο είναι λύση ανάγκης.

Θέλω να μου δείξει κάποιος τις υποδομές στο νομό Μαγνησίας, για να δούμε πώς βγαίνει ένα ταλέντο. Υπάρχει ένας ωχαδερφισμός. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ως ΠΑΕ και ό,τι μας επιτρέπεται. Θα πρέπει να καταλάβουμε όμως ποια είναι η πραγματική δυναμική γενικότερα».

Για τη σχεδιαζόμενη αύξηση των ομάδων στη Football League σε 21:
«Ο κ. Ιωαννίδης θεώρησε ως πρώτο του μέλημα επίλυσης των προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας μια αναδιάρθρωση. Αυτό που προτείνει δεν είναι αναδιάρθρωση. Αυτό είναι ότι θέλει εκλογική πελατεία και ανησυχεί για το μέλλον του, γι’ αυτό και θέλει να κάνει κάποιες εξυπηρετήσεις, για να εκλεγεί ξανά βουλευτής.

Αναδιάρθρωση είναι άλλο πράγμα. Εγώ διαφώνησα από πέρσι ως δικηγόρος με την τιμωρία των ομάδων (σ.σ Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα). Είπα ότι είναι απαράδεκτη. Δεν μπορεί να τιμωρείται ένα σωματείο που έχει δυναμική και κάνει μια τέτοια πορεία, επειδή ο πρόεδρός του ενδεχομένως εμπλέκεται σε κάποιες παραβατικές συμπεριφορές.

Υπήρχαν όμως κάποιες καταδικαστικές αποφάσεις. Αν αρχίσουμε να μην τις σεβόμαστε, τότε αλλάζουμε συνολικά αντίληψη. Τα θεσμικά όργανα κακώς πήραν μια απόφαση. Αν όμως δεν εφαρμόζουμε τις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων, τότε δε μιλάμε για ευνομούμενη πολιτεία, μιλάμε για μια πρωτόγονη πολιτεία, η οποία εξυπηρετώντας κάθε φορά διαφορετική σκοπιμότητα θ’ αλλάζει τον χάρτη. Αυτό θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο. Γι’ αυτό είπα ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ ως νομικός δεν πρέπει να επιτρέπει τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές.

Σχετικά με τον Ηρακλή, έχω να πω ότι δεν υπάρχει Ηρακλής. Υπάρχει το κόλπο των ΑΦΜ. Αυτή η πατέντα είναι ελληνικό φαινόμενο. Η ομάδα είναι Πόντιοι Κατερίνης. Θα ανέβουν αυτοί ή ο Ηρακλής που δεν υπάρχει και έχασε το ΑΦΜ του, παίρνοντας το ΑΦΜ της άλλης ομάδας; Να σας πω ένα παράδειγμα. Η Τσαριτσάνη είναι ομάδα-υπόδειγμα.

Δεν είναι άδικο να μη δικαιωθεί αυτή; Αν πάμε στη λογική των αδικιών, θα αναρωτιόμαστε γιατί να μη βγει κατηγορία ο ένας και να μη βγει ο άλλος. Οι Ρωμαίοι έλεγαν “σκληρός νόμος αλλά νόμος”. Αν εσύ που διοικείς, ανοίγεις την πόρτα της ανομίας, είτε λέγεσαι υπουργός είτε κάτι άλλο, είσαι παράνομος. Εσύ είσαι που μου λες να μη σέβομαι από δω και μπρος τις αποφάσεις των οργάνων. Γι’ αυτό πάμε πίσω.

Αν θέλουμε να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο, τότε δε θα κάνουμε ρουσφέτια. Όταν θεωρείς ότι κάποιες ομάδες αδικήθηκαν, δε βγαίνεις και λες “αυτό θα γίνει, εντάξει εξασφάλισα την εκλογή μου και κόψτε το λαιμό σας”. Είναι και κακό και για τις ομάδες που θα βγουν. Ο Ολυμπιακός Βόλου, που τον θαύμαζα και τον έβλεπα, γιατί να μην πάει στη Σούπερ Λίγκα;

Ποιο είναι το κριτήριο να πάει στη Α’ ή στη Β’ ή στη Γ’ Εθνική; Αν θες να αποκαταστήσεις την αδικία, θα βάλεις τον Ολυμπιακό εκεί απ’ όπου τον έριξες. Η Νίκη πάντως δεν ασχολείται με τις υπόλοιπες ομάδες. Η Νίκη και ο Πάτσης θα χαίρονται να υπάρχει ένας ανταγωνιστικός Ολυμπιακός Βόλου. Δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα πέρα από τα 90 λεπτά παιχνιδιού. Η Νίκη όμως δε θα επιτρέψει οτιδήποτε θεωρεί ότι δεν είναι νόμιμο».

πηγή: http://www.magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου