Επικοινωνήστε μαζί μας, στείλτε μας τα άρθρα σας και ότιδήποτε θέλετε να σχολιάσουμε ή να καταγγείλετε στο email: bluewhitepassion@gmail.com

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Κρίμα... δεν άξιζε την ήττα

Το παιχνίδι Κυπέλλου για την Νίκη στην Ξάνθη, δεν ήταν απλή υπόθεση...
Η "κυανόλευκη" ομάδα έπαιζε με τεντωμένα νεύρα, μετά το "κάζο" που έπαθε από τον Εργοτέλη και κυριολεκτικά δεν ήταν λίγοι αυτοί που την περίμεναν στην... γωνία.
Όμως - παρά την άδικη ήττα της - δεν τους  το επέτρεψε!
Ο Σβεν Βάντεμπρόεκ έκανε το αυτονόητο: Αλλαγές στο βασικό σχήμα δηλαδή, αλλάζοντας ριζικά την εικόνα της ομάδας μας, εννοείται προς το καλύτερο.
Ταΐρης, Αργυρίου, Τσουκάνης, Καρασαλίδης, Τζιώρας και Ροτζέιρο μπήκαν στην 11άδα από την αρχή και εξέθεσαν περισσότερο τον Φλουτ και λιγότερο τον Βέλγο τεχνικό φυσικά, που τους "ξέχασε" στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής...


Έδωσαν άλλη πνοή στην ομάδα, η οποία πάντως δούλεψε αυτό το λίγο χρονικό διάστημα που είχε στην διάθεσή της, από το καταστροφικό ματς με τους Κρητικούς μέχρι και σήμερα.
Είδαμε τις γραμμές να είναι ποιο κοντά, είδαμε την ομάδα ποιο "σφιχτή", είδαμε την ομάδα να παλεύει και να παθιάζεται, είδαμε την ομάδα να έχει αγωνιστικούς προσανατολισμούς.
Με τον Ταΐρη κάτω από τα δοκάρια να εμπνέει σιγουριά στους συμπαίκτες του, τον Αργυρίου δεξιά να κάνει άμυνα (επιτέλους) και να προσπαθεί να πάρει επάνω του και επιθέσεις, έστω και λιγοστές, τον Τσουκάνη να παίζει στην αριστερή πτέρυγα και τους Ίβενς, Αργύρη να είναι οι δύο κεντρικοί αμυντικοί, η Νίκη έδειχνε περισσότερο βέβαιη στα μετόπισθεν.
Σ΄ αυτό βοήθησαν και τα χαφ όμως, που επιτέλους μάρκαραν!
Ο Λάουξ είχε βοήθειες από τον Καρασαλίδη, αλλά και από τον Ροτζέιρο που κοιτούσε περισσότερο το ανασταλτικό κομμάτι.
Ο Τζιώρας πάλεψε και μάλιστα αν ήταν λίγο περισσότερο τυχερός, θα χριζόταν και σκόρερ, ενώ ο Νικλητσιώτης ήταν κινητικός και φάνηκε περισσότερο απειλητικός από τον Κοτσαρίδη, του οποίου τα προσόντα είναι περισσότερο αμυντικά παρά δημιουργικά. Πάντως δεν ήταν αρνητικός...
Όσο για τις αλλαγές;
Λογικές και εύστοχες, άσχετο αν δεν βοήθησαν όλες.
Πάντως λίγο έλειψε ο Γιαννιτσάνης να δικαιώσει 100% τον προπονητή του, που ρίσκαρε - και πολύ καλά έκανε - όταν στο 87΄ άλλαξε τον Ίβενς με τον συγκεκριμένο παίκτη, που λίγο αργότερα έχασε την ευκαιρία του αγώνα...
Έβγαλε αμυντικό για να βάλει επιθετικό, κάποιος στην Νίκη έκανε το αυτονόητο δηλαδή!
Το ματς στο α΄ μέρος ήταν δίχως μεγάλες συγκινήσεις, αν και η Νίκη στο 18΄ πέτυχε γκολ με τον Άγγελο Αργύρη που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από θέση οφσάιντ, σύμφωνα με τον επόπτη.
Αν άφηνε την φάση, η μπάλα κατέληγε στα δίχτυα... Οπωσδήποτε ο νεαρός ποδοσφαιριστής μας, δεν ευθύνεται.
Στο 24΄ ο Σολτάνι είχε δοκάρι σε μία μοναδική στιγμή για τους γηπεδούχους, που ναι μεν είχαν την μπάλα στην κατοχή τους περισσότερη ώρα, η υπεροχή τους όμως ήταν φλύαρη και μάλλον ήταν απόρροια των αγωνιστικών πλάνων της Νίκης, η οποία ξεκάθαρα πήγαινε για την ισοπαλία και από εκεί και πέρα ό,τι της έβγαινε...
Στο β΄ μέρος η Νίκη ξεκίνησε δυνατά και στο 50΄ ο Τζιώρας πήρε την κεφαλιά, όμως ο τερματοφύλακας Ζαρόπουλος έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ!
Το παιχνίδι κυλούσε με την Ξάνθη να ψάχνει το γκολ και την Νίκη να κυνηγά μία αντεπίθεση που θα έβαζε το "χρυσό" γκολ.
Όσο περνούσε η ώρα, η ισοπαλία έμοιαζε ως το πιθανό αποτέλεσμα...
Όμως στο 82΄ ο Κλέϊτον έδωσε υπέροχα στον Μπέρτο, ο Καπετάνος τράβηξε όλη την άμυνα επάνω του, ο Μπέρτος έβγαλε την πάσα στον Ράνο που από πολύ κοντά πέτυχε το γκολ.
Στο 87΄ η Νίκη έφθασε μία ανάσα από την ισοφάριση, όταν ο Σκούρτης έστρωσε με το στήθος στον Γιαννιτσάνη, που μόνος απέναντι με τον Ξανθιώτη τερματοφύλακα, μάλλον ολιγώρησε, δεν πλάσαρε σε πρώτο χρόνο, με αποτέλεσμα ο Ζαρόπουλος να του κλείσει το οπτικό πεδίο και η μπάλα να φύγει άουτ, αφού μετά την επέμβαση του τερματοφύλακα της Σκόντα, η μπάλα πήγε στον Γιαννιτσάνη και έφυγε άουτ προς μεγάλη απογοήτευση των "κυανολεύκων", ο πάγκος των οποίων ήδη είχε σηκωθεί για να πανηγυρίσει την ισοφάριση, που δεν ήρθε όμως ποτέ.
Ή ήττα, βαθμολογικά ίσως και να μην λέει κάτι, από την στιγμή που η Νίκη υποδέχεται στο Πανθεσσαλικό Ζάκυνθο και ΟΦΗ.
Ένα ισόπαλο αποτέλεσμα, μάλλον θα "ανέβαζε" την ομάδα, η οποία ένα είναι βέβαιο: Έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης...

Συνθέσεις
Skoda Ξάνθη: Ζαρόπουλος, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Λισγάρας, Ομπόντο (68' Π. Καπετάνος), Βασιλακάκης, Παπαστεριανός (46' Κλέιτον), Ρούντι (54' Λουσέρο), Σολτάνι, Ράνος.
Νίκη Βόλου:Ταΐρης, Αργυρίου, Τσουκάνης, Ίβενς (87' Γιαννιτσάνης), Αργύρης, Καρασαλίδης, Λάουξ, Κοτσαρίδης, Νικλητσιώτης (73' Σταμπολζίεφ), Ροτζέριο, Τζιώρας (64' Σκούρτης).

Κίτρινες: Λάουξ, Καρασαλίδης.

Διαιτητής: Παπαδόπουλος Ιωάννης (ΕΠΣ Μακεδονίας)
Βοηθοί: Σίπκας Ιωάννης (ΕΠΣ Πέλλας), Πάτρας Πέτρος (ΕΠΣ Μακεδονίας)
4ος Διαιτητής: Κυριαζίδης Γιώργος (ΕΠΣ Έβρου) 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου